40 71 71 54 info@chokofair.dk

Papas Papbar

"Vi får ros for vores varme chokolade"

På Papas Papbar blander lyden af mælkesteameren sig på hyggeligste vis med knitrende pejs, raflebægere og udbrud fra koncentrerede brætspillere rundt ved bordene. Vi er på en café i det centrale Odense, hvor gæsterne kan nyde en god kop kaffe, kakao eller øl, få lidt at spise og samtidig har mulighed for at hive et af de mere end 700 brætspil ned fra hylden til en dyst med vennerne.

Jens Neumann åbnede sammen med sin kone Tine cafeen i foråret 2016. Det blev hurtigt en succes med mange besøgende lige fra studerende til børnefamilier, som kan lide konceptet.

– De varme drikke er en stor del af hyggen, og da vi nåede frem til efteråret, var det tid til at få varm chokolade på menuen. Vi søgte med lys og lygte efter en chokolade af ordentlig kvalitet, som også er bæredygtigt. Det går vi meget op i – at vores drikke er økologiske, at animalske produkter kommer fra fritgående dyr eller er økologiske og så videre. Så chokoladen skulle selvfølgelig også være i orden, siger Jens Neumann.

– Paul kom forbi med smagsprøver. Vi kunne lide smagen og historien bag produktet. Det føltes også fra starten meget naturligt at handle med Entre Nous. Sikkert fordi de som os en lille familiedrevet virksomhed og har samme personlige tilgang til tingene.

Byens bedste chokolade

Jens og Tine var nye i cafebranchen. Så da de startede op med at tilbyde varm chokolade, brugte de også her trial and error-metoden for at finde ud af, hvordan den bedst serveres.

– Nogle gør det på automater, nogle bruger pulver. Vi er nået frem til, at vi får en superlækker kop chokolade ved at tage rene chokoladeknapper og smelte sammen med mælk i en steamer, sådan at vi får en cremet, luftig chokodrik. Så topper vi med flødeskum og drysser med 70 % chokolade, som vi selv river af Kaoka-plader, forklarer han.

På menukortet tilbyder Papas Papbar den varme chokolade i enten mørk (66 %), lys (36 %) eller hvid variant. Eller som en blanding, hvis man har lyst til det – folk finder deres egne favoritter, som Jens siger.

– Vi får meget ros for vores varme chokolade. Det er byens bedste, får vi endda at vide fra mange, fortæller Jens og tilføjer en lille anekdote:

– Vi løb på et tidspunkt tør for chokoladeknapper og købte som nødløsning et parti fra en større kæde. Der fik vi altså negativ respons og kommentarer om, at den varm chokolade ikke smagte så godt, som den plejer. Så folk kan godt smage forskel!

Kvalitet er en prioritet

En god sammenhæng mellem pris og kvalitet er vigtig for cafeejeren, for med mange studerende som kunder må prisen på en kop varm chokolade ikke være alt for høj.

– Her synes jeg Entre Nous’ priser er fair. Men den vigtigste grund til valget er for os, at kvaliteten på produktet er i orden. Vi vil kunne stå inde for alt, vi serverer i baren. Også fordi vi er så personligt investeret i stedet.